Het is juli en ik ben weer terug van mijn reis. Tijdens de reis heb ik zo goed als niets gekocht, alleen het hoognodige. Logisch ook, want ik kon niet meer meenemen in mijn backpack. Nu had ik in mijn hoofd al een lijstje met spullen die ik graag wilde hebben. Ook dacht ik al wat nieuwe kleding te kopen, maar dit heb ik in juli nog niet gedaan. Zie hieronder wat ik deze maand allemaal wél gekocht heb.

⋙ Foodprocessor + accessoires €399,-*
Om maar gelijk even met de deur in huis te vallen kocht ik een enorm duur apparaat. Samen met mijn vriend besloten we om elkaar een verjaardagscadeau te geven waar we echt iets aan hebben. We wilden alle twee heel graag een foodprocessor. Mijn vriend omdat hij niet van snijden houdt en ik om goede sauzen en smeersels mee te maken. Beide zijn we er supergelukkig mee, want het doet zowel het snijden als het sauzen maken geweldig goed. Dat mag natuurlijk ook wel voor die prijs. We hebben grondig onderzocht welk apparaat wij dachten dat het beste is en kwamen bij de Magimix uit. Magimix geeft 30 jaar garantie op de motor in de machine en moet dus zeer lang mee kunnen. We kochten hem bij een lokale kookwinkel die de motoren zelf kan repareren mocht dit nodig zijn in de toekomst. Het blijft wel een dingetje dat dit soort apparatuur altijd in piepschuim verpakt zit. Dit is zo ongelooflijk schadelijk voor het milieu. Ik begrijp niet waarom bedrijven dit tegenwoordig nog doen. Het kan toch prima in samengeperst karton?

⋙ Refurbished Airpods €190,-
Ik was zo dom om op reis mijn Airpods te verliezen. Ik kan niet zonder en besloot snel naar thuiskomst "nieuwe" te kopen. Het kopen van elektronica is helaas een van de meest schadelijke dingen die je kunt doen. Ik wil dit soort producten sowieso niet nieuw kopen. Ik speurde Refurbished websites af en vond een aantal opties. Ik kocht deze tweedehands Airpods bij The Back Market met 36 maanden garantie. Voor de zekerheid heb ik er maar een plakkertje op gedaan, mocht ik nog eens zo dom zijn om ze ergens te laten liggen.

⋙Katoenen zakjes €4,99
Deze zakjes vind ik ideaal. Ik gebruik ze om groente en fruit in te kopen, maar soms ook bulk producten in te vervoeren zoals quinoa of linzen. Thuis stop ik het dan in een goed afgesloten pot, maar om daar nu mee naar de winkel te gaan is wel heel zwaar. Ideaal dus voor van alles en nog wat. Plus, je hoeft geen plastic of papieren zakjes mee te nemen uit de winkels. Wil je weten welke spullen nog meer handig zijn om te kopen als je minder plastic wilt gebruiken? Lees dan dit artikel.

Spullen voor in de badkamer
Deoderant van Happy Earth €8,48 en de Lekker Company €8,49*
Ik ben enorm onder de indruk van de deodorant van Happy Earth. Het is een soort van zoute mineralen deo stick die zo goed als geen geur heeft, enorm effectief is en for ever meegaat. Love it ♥︎

Scheermes van Safety Raser €24,99
Een echt scheermes, ik vond het in het begin wel een beetje eng. Gemaakt van zink en metaal waar je zelf een mesje tussen moet stoppen. Eén keer is het eng, nu zweer ik erbij en ga ik nooit meer terug naar een plastic scheermesje. Het is even een investering, maar op lange termijn is dit het zeker waard. Je haalt het er dubbel en dwars uit, want de mesjes van plastic merken zijn ook absoluut niet goedkoop. Daarbij gooi ik nu geen plastic meer weg, alleen het kleine roestvrij stalen mesje, dat ook nog eens gerecycled wordt. Aanradertje!

Tandpasta €6,99
De tandpasta die ik kocht zat wel in plastic verpakt, maar was vegan en bevatte geen microplastics in de tandpasta zelf. Ik ben niet helemaal fan van dit merk. Ik kocht altijd die van Love, Beauty and Planet, maar deze was helaas niet meer te koop bij de Etos. Ik bleef achter met de tandpasta van Dr. Organic Charcoal Tandpasta. Geen slechte tandpasta, maar ik ben niet helemaal verkocht. Volgende keer weer een andere proberen.

Afwasmiddel €2,79
Afwasmiddel is heel makkelijk zelf te maken en ik was van plan om dit te gaan doen, maar het is er toch niet van gekomen. Meestal koop ik Marcel's Green Soap. Ruikt super lekker, is biologisch afbreekbaar en de verpakking is gemaakt van recycled plastic. Prima product. Het valt mij de laatste tijd op dat anderen om mij heen ook vaak dit soort producten kopen. Ik zie veel Ecover of producten van Seepje bij andere op het aanrecht staan. Fijn om te zien ♡

⋙ Conclusie
Het was toch even spannend om thuis te komen. Ik was bang dat ik zou gaan denken dat ik allerlei nieuwe spullen nodig zou hebben. Dit is gelukkig totaal niet het geval. Ik merk dat mijn mindset over het kopen van spullen de afgelopen anderhalf jaar enorm veranderd is. Bij alles wat ik koop denk ik bewust na. Wil ik het echt hebben? Zo ja, wat is de beste aankoop? Enorm leerzaam en fijn om alleen maar producten te kopen die echt goed voelen. De blijdschap is groter en de kosten zijn over het algemeen veel lager.

Volgende maand ga ik sowieso kleding kopen. Ik heb toch wel echt dingen nodig, maar ik stel het ook uit omdat vegan en duurzamere kleding toch wat meer uitzoekwerk is. O ja, en een nieuwe zonnebril. Ik zie precies niets meer door degene die ik nu heb, tijd voor iets anders dus.

Tot volgende maand.

*Dit product kocht ik samen met mijn vriend.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.