Eindelijk is het zo ver! De afgelopen maanden hebben wij keihard naar dit moment toegewerkt en ik kan het bijna niet geloven dat het zo ver is. Mijn website RestauPlant is live.

Wat is RestauPlant?
Op RestauPlant vind je gedetailleerde informatie over vegan en vegetarisch eten bij restaurant. Je weet direct wat en hoe goed je vegan en vegetarisch kunt eten bij welk restaurant. Doordat RestauPlant-leden restaurants beoordelen op vegan en vegetarisch eten krijg je snel een goed beeld de kwaliteit. RestauPlant wil het voor vegans en vegetariërs makkelijker maken om een keuze te maken voor een goed restaurant. Geen moeilijke zoektochten over verschillende websites en het doorzoeken van menukaarten. Bij RestauPlant vind je alle informatie die je nodig hebt op één plek.

We starten in Amsterdam, waar je nu kunt kiezen uit meer dan 200 restaurants. Wil je een geheel vegan restaurant? Of een restaurant met minimaal 4 vegan en 5 vegetarische opties op de menukaart? Wil je ontbijten, lunchen of dineren? Welk type keuken heb je zin in? Even filteren.... en RestauPlant laat de meest geschikter restaurants zien. Even vegan of vegetarisch uit eten is nog nooit zo makkelijk geweest. O ja en vergeet het restaurant niet te beoordelen. Zo weten andere ook waar ze lekker kunnen eten. Want ja... iedereen kan een biefstuk bakken, maar een lekkere vegan of vegetarische maaltijd maken is toch echt een ander verhaal.

Het verhaal achter RestauPlant
RestauPlant is ontstaan uit een enorm gemis aan goede informatie over vegan en vegetarisch eten bij restaurants. Tijdens mijn sabbatical heb ik de wereld over gereisd als vegan. Een uitdaging an sich... Elke dag die eindeloze zoektocht over het internet naar restaurants die iets vegan te eten hadden, dit was niet makkelijk. Ik dacht: dit moet echt beter kunnen dan het huidige aanbod. Samen met mijn vriend ben ik in Panama aan de tekentafel begonnen en hebben we het hele idee langzaam uitgebouwd.

11 maart 2021 

De behoefte ligt hem vooral in de details. Ik wil graag zo snel mogelijk weten hoeveel vegan en vegetarische gerechten er op de menukaart staan, en wat deze gerechten zijn. Dit is de basis van de hele website. Deze gedetailleerde informatie zo goed mogelijk weergeven is nu nog een arbeidsintensieve klus. Daarom heb ik er voor gekozen om één stad te kiezen om te starten. Het maken van die keuze was natuurlijk niet moeilijk. Amsterdam is onze hoofdstad, we hebben veel restaurants, veel vegans, veel vegetariërs en veel flexitariërs. En niet te vergeten; ik woon er zelf. Een goede omgeving om RestauPlant te lanceren. Mijn doel is om binnen een paar jaar heel Nederland op de kaart te zetten en iedereen te helpen die meer plantaardig wilt eten. Want niet te vergeten, het is keihard nodig dat we met zijn allen de stap naar een plantaardigere leefstijl gaan maken. Elk jaar worden er in de horeca weer meer dierlijke gerechten verkocht dan het jaar daarvoor. Dit tijdperk moet voorbij zijn!

Ik heb RestauPlant gemaakt om vegans en vegetariërs te helpen in hun zoektocht naar plantaardig eten. Vegetariërs wil ik stimuleren nog meer plantaardig te eten. De grootste uitdaging ligt bij de flexitariërs om hen aan te moedigen voor een plantaardig gerecht te kiezen in een restaurant, om zo samen restaurants aan te sporen meer plantaardige gerechten op de menukaart te zetten.

RestauPlant een succes maken kan ik niet alleen. Ik heb jullie hulp hier heel hard bij nodig. Het is natuurlijk geweldig om goede informatie te kunnen vinden over vegan en vegetarisch eten bij restaurants, maar jullie mening over het eten is minstens zo belangrijk. Erop kunnen vertrouwen dat je ergens lekker vegan of vegetarisch kunt eten is cruciaal. Door beoordelingen te schrijven helpen we andere de keuze te maken voor een lekker plantaardig gerecht. Dus, ben je ergens uit eten geweest? Laat het dan weten door een beoordeling achter te laten.

Oké, genoeg promotie voor mezelf. Ik ben vooral heel erg benieuwd wat jullie van mijn nieuwe platform vinden en ik hoop dat jullie het gaan gebruiken om zo met elkaar de wereld weer een klein stukje mooier te maken.

Liefs,
Katelijne

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.