Wat ontzettend leuk om me via deze site te kunnen voorstellen aan jullie. Mijn naam is Ellen en ik ben professioneel koekenbakster bij Tony en Lu. Yep. Ik bak koekjes. Voor honden. Bij Tony en Lu staan gezonde en natuurlijke producten hoog in het vaandel. Geheel plantaardig, tarwe- en glutenvrij en geen rare toevoegingen of kleurstoffen. Nee, gewoon the real deal. Hondenvoer is al mysterieus genoeg en ik wil graag transparant zijn.

Hoe het begon
Lu is eigenlijk de grootste reden dat ik begin 2021 begonnen ben met koekjes bakken. Zij had een dierlijk eiwit allergie en zeer waarschijnlijk ook een gluten/tarwe allergie. Dus… ik ging aan de slag met koeken bakken. Als iemand die zelf een vegan levensstijl heeft, vond ik dit natuurlijk een geweldige uitdaging.

Na verschillende pogingen had ik eindelijk een koek waar onze fijnproever Lu, blij van werd. Kwijl. Dat wilde ik zien ;) Deze koek werd de Tony koeken (Tony is onze eerste hond, dus de eerste koek, wilde ik naam hem vernoemen). Met hennepzaad, edelgistvlokken, johannesbrood en tahin een heerlijke en gezonde hondenkoek. Vanuit daar kwamen de Lu’s, een koek met oa. Kurkuma en pindakaas. En vanuit daar ben ik verder gaan pionieren. Met alleen maar producten hoogwaardige kwaliteit.

Mr. Pooh
Rond diezelfde tijd kwam ook het boek Dog.Eat.Plant uit, geschreven door herborist Lisette Kreischer en Rick Scholtes. Een boek waarin oa. wordt uitgelegd hoe je je hond liefdevol kan laten overgaan naar een plantaardig dieet. Lisette kende ik al en na het lezen van het boek, dacht ik: ik wil een koek maken met deze vrouw! Gelukkig was zij net zo enthousiast als ik. Zij heeft een prachtige mix van kruiden gemaakt die we gebruiken in de Mr. Pooh vitalitsiteitskoeken. Deze koeken zijn vernoemd naar haar lieve hond, die begin 2021 de regenboogbrug is overgegaan.

Composteerbare verpakking
Wat ik ook van belang vond is dat de verpakking van de koeken zo duurzaam mogelijk is. Onze ‘plastic’ zakjes en papierzakjes zijn dan ook beide composteerbaar. WINNING! Dus hoppa, de verpakking gooi je na openen, lekker op de composthoop. Onze dozen zijn gerecycled. De kaartjes die ik bij de bestellingen doe zijn gemaakt van landbouwafval. Zelfs de lijm van de stickers is composteerbaar.

Oeps…
En weet je wat het mooiste is van het hele verhaal? Lu bleek helemaal geen allergieën te hebben. Maar hey… Ik heb er wel een tof bedrijf aan overgehouden.

Ik zou het superleuk vinden om jouw hond ook te mogen laten genieten van onze koeken. Dus wanneer jij de code Zeroplastics gebruikt, krijg jij een gratis Tony of Lu koek bij jouw bestelling (minimale aankoopbedrag is € 12,50). Doe een Tony of Lu koek in jouw winkelwagen, gebruik de code Zeroplastics en tadaaaaa. Jij krijgt jouw gratis koek.

Mocht je een bestelling plaatsen, laat je dan weten wat jouw hond ervan vond, via bijv. Instagram?

Liefs,

Ellen, Tony en Lu

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.