⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

Nu ik wat creatiever om moet gaan met het doen van mijn boodschappen vind ik naar de markt gaan een leuk uitje. De markt is een van de beste plekken om onverpakte producten te kopen. Wat ik er ook heel prettig aan vind is dat ik niet kris kras de hele stad door hoeft te fietsen om m’n boodschappen te doen, maar dat de meeste producten op een plek verkrijgbaar zijn. Als je eenmaal je ogen hebt geopend voor plastic verpakkingen zul je op de markt echt een prettig gevoel ervaren en zien wat er allemaal te koop is zonder verpakking. Ook vind ik het een ontspannen idee dat marktverkopers het geen probleem vinden als je vraagt om het in een eigen bakje mee te geven. Nog een pluspuntje is dat markten een goedkopere oplossing zijn voor het doen boodschappen zonder plastic verpakking.

Dagelijkse markten in Amsterdam
De Albert Cuyp markt: ik denk dat dit wel de meest bekende markt, maar ook de meest toeristische markt is van Amsterdam. Albert Cuypstraat, Amsterdam  ma t/m za  van 09:00 - 17:00 uur
De Dappermarkt: een dagelijkse, fijne markt in Amsterdam Oost. Dapperstraat, Amsterdam ma t/m za van 09:00 - 17:00 uur
Ten Katemarkt: Een dagelijkse markt in Amsterdam West. Ten Katestraat, Amsterdam ma t/m za  van 09:00 - 17:00 uur

Ten Katemarkt

Biologische markten

Ik ben dol op biologische markten. Ze verkopen producten die op andere plekken lastig te krijgen zijn zonder verpakking, zoals boter en slagroom. Persoonlijk vind ik het prettig om zuivel producten biologisch te kopen, omdat dit een duurzamere keuze is (hier zit wel een prijskaartje aan). Naast boter, slagroom, kaas en zuivel verkopen ze op dit soort markten ook groente & fruit, brood en banket, noten, olijven, olijfolie, vleeswaren, vis, honing, jam en allerlei andere producten. Biologische markten zijn net als dagelijkse markten super fijn om veel boodschappen te doen en er is van alles onverpakt te verkrijgen, maar een biologische markt is vaak wel een duurdere keuze. Natuurlijk maak je hiermee ook een duurzamere keuze en betaal je een eerlijke prijs voor een eerlijk product. Hieronder vindt je een lijstje met de biologische markten van Amsterdam.

Biologische Noordermarkt: een gezellige markt midden in de Jordaan waar je heel veel onverpakte biologische producten kunt kopen, zoals groente en fruit, kaas, worst, vis, brood, boter, room, granen; allemaal onverpakt! Heb je trek gekregen van het shoppen op de markt, bij De Winkel verkopen ze de populairste Appeltaart van Amsterdam! Natuurlijk heb ik hem geproefd en het smaakte heerlijk, lekker warm en veel slagroom. Mocht je zelf geen bordje of bakje meegenomen, kun je dit met een gerust hart van hen aannemen. Je krijgt een kartonnen bordje en een houten vorkje mee. Mocht je nog wat bulk willen inslaan, op de westerstraat zit Delicious Food zij verkopen veel bulk producten. Zo ben je direct klaar met boodschappen doen voor de hele week :)
Noordermarkt, Amsterdam, zaterdag van 09.00 tot 16.00 uur

Biologische markt Oost: Deze markt vind je op Zeeburg. Ze verkopen groente, fruit, kaas, brood en andere delicatessen.
C. van Eesterenlaan, Amsterdam, woensdag van 10.00 tot 18.00 uur

Boerenmarkt Buikslotermeerplein: Iedere zaterdag is de Boerenmarkt te vinden op het Buikslotermeerplein, naast de reguliere markt. Hier vindt je alles op het gebied van biologisch, duurzaam, eerlijk en lekker. Ze verkopen groente, fruit, biologische zuivel, honing, brood, wild en Italiaanse delicatessen. Buikslotermeerplein, Amsterdam, zaterdag 9.00 tot 15.30 uur

Biologische Zuidermarkt: Een biologische buurtmarkt in Amsterdam Zuid. Iedere zaterdag 20 kramen met lokale en verse producten. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen en delicatessen.
Jacob Obrechtstraat, Amsterdam, zaterdag van 9.00 tot 16.00 uur

Biologische markt Haarlemmerplein: Op het Haarlemmerplein kun je elke woensdag terecht voor verse groenten, boerenkazen, biologische kazen, brood, vis, vlees, wild, gevogelte, pasta's. Het is een kleine markt, je kunt hier onverpakte groente, fruit, kaas, noten, olijven en brood kopen.
Haarlemmerplein, Amsterdam, woensdag van 9.00 tot 17.00 uur.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.