❌❌❌ Centrum


Willicroft
De eerste veganistische kaaswinkel in Nederland. Er worden hier vegan kazen, wijnen en spijs verkocht. In deze winkel kun je verschillende merken kaas kopen, maar natuurlijk ook Willicroft hun eigen kaasfondue, geraspte kaas en kaas truffels saus. Je kunt kiezen voor een bijpassende wijn om jezelf en/of je gasten heerlijk te verwennen. Sommige Willicroft producten zijn tegenwoordig ook in de supermarkt te vinden.
Spiegelgracht 30, 1017 JS Amsterdam.

Vegan Shop Shop
Een klein veganistisch winkeltje, waar ze een aantal veganistische producten verkopen. Ze verkopen onder andere vegan kaas en zelfs kaasplankjes om af te halen. Ook kun je er Syrische gerechten en snacks, belegde broodjes en thee met vegan koekjes krijgen die vers zijn bereid.
Haarlemmerdijk 33, Amsterdam

❌❌❌ West


Vegabond
Een veganistische deli waar je heerlijk kunt eten, koffie kunt drinken en waar je allerlei veganistische producten kunt kopen. Een van mijn favoriete veganistische speciaalzaken in Amsterdam. Ben je er nog nooit geweest? Ga er eens lekker lunchen en snuffel eens door de winkel om te zien wat voor lekkere producten ze verkopen. Ze verkopen hier onder andere kazen van Rosie and Riffy, Mr. & Mrs. Watson en Willicroft.
De Clerqstraat 48hs, Amsterdam

Little Plant Pantry
Een vegantische, plasticvrije winkel in Amsterdam waar verschillende veganistische kazen worden verkocht. Sommige kazen zijn plastic vrij verpakt, maar hier worden ook de kazen van Rosie and Riffy verkocht die wel in plastic zijn verpakt. Verder kun je in deze winkel veel wholefoods kopen en een lekker koffietje drinken.
Bosboom Toussaintstraat 45-H, Amsterdam

❌❌❌ Oost


Mr. & Mrs. Watson
Een veganistisch restaurant in Amsterdam oost waar je lekker uit eten kunt gaan. Zijn verkopen ook hun eigen kaasjes die in Amsterdam worden gemaakt en verkocht. Zij verkopen onder andere camembert, kaasfondue en gerijpte kazen. Woon je niet in Amsterdam? Dan kun je ze ook online bestellen via de website.
Linnaeuskade 3h, 1098 BC Amsterdam

Biolicious
Een hippe biologische supermarkt in Amsterdam Oost waar ze onder andere veganistische kazen verkopen. Je kunt hier ook terecht voor al je dagelijkse boodschappen.
Joris Ivensplein 56 (IJburg), Amsterdam
Land van Cocagneplein 5 (Oostpoort), Amsterdam

Ekodis Natuurvoeding
Een traditionele biologische supermarkt die naast al je dagelijkse boodschappen ook een assortiment vegan kaas heeft.
Beukenplein 73, Amsterdam

❌❌❌ Zuid


De Aanzet
Een biologische supermarkt waar ze vegan kazen verkopen. In deze winkel kun je ook terecht voor je dagelijkse boodschappen.
Eerste Jacob van Campenstraat 10, Amsterdam

❌❌❌ Overig


Ekoplaza & Odin
Biologische supermarktketens waar je onder andere vegan kaas kunt kopen.
Meerdere locaties

Supermarkten
Steeds meer supermarkten verkopen vegan kazen. Naast de biologische supermarkten verkopen de reguliere supermarkten het tegenwoordig ook.  Violife is een merk dat in veel supermarktketens te vinden is. Onlangs heeft Albert Heijn een huismerk vegan kaas toegevoegd aan het assortiment. Veel supermarkten verkopen vegan plakken kaas en geraspte kaas en geraspte mozzerella. Ik vind dat de Albert Heijn vaak de meeste opties heeft in vergelijking met andere supermarkten, maar dit verschilt per supermarkt en de plaats van de supermarkt. In grote steden hebben ze (helaas) meestal meer opties dan in kleinere dorpen.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.