Delicious food is een biologische bulkwinkel in het centrum van Amsterdam. Niet alles is plastic vrij, maar ze hebben een heel ruim assortiment zonder plastic waar ik heel blij van werd! Ze hebben onder andere:

♥ Ontbijtgranen
♥ Koffie en Thee
♥ Verschillende soorten bloem en meel
♥ Rijst, pasta, noten, zaden, granen
♥ Superfoods
♥ cacao nibs
♥ Kruiden
♥ Olie van de tap
♥ Vegan Kaas
♥ Zeep, ook vloeibare zeep
♥ Verschillende soorten gebak en koekjes

Tot nu toe vond ik het het lastig om onverpakte kruiden te vinden, maar bij Delicious food kun je verschillende soorten peper, één soort zout, oregano, koriander en nog wat andere kruiden onverpakt kopen. Super fijn!
Voor meer keuze uit onverpakte kruiden kun je het beste naar Little Plant Pantry gaan.

Delicious food heeft biolpastic -en papierenzakjes liggen om je boodschappen in te verpakken. Natuurlijk is dit juist wat we niet willen gebruiken. Je mag je eigen potten en zakjes meenemen naar Delicious food en deze vullen. Als je eigen verpakkingen meeneemt krijg je 5% korting.

De keuze is reuze!

Delicious Food verkoopt naast bulkproducten ook wat onverpakte groenten, fruit, zuivel, maar er is weinig keuze. Je kunt hier Drentse AA zuivel kopen in glazen statiegeld flessen. Delicious Food staat bekend om heerlijke zelfgebakken havermout koekjes. Ze hebben ook nog allerlei ander gebak, maar de koekjes zijn echt hun specialiteit. Deze worden meerdere keren per dag gebakken en zijn erg populair! Tijdens mijn bezoek aan de winkel mocht ik er één proeven. Ik begrijp de populariteit, ze zijn ontzettend lekker en er zit weinig suiker in, echt een aanrader! De koekjes werden wel verkocht in bioplastic zakjes, maar ik denk dat je ze ook mee kunt krijgen in je eigen verpakking als je hier naar vraagt.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.