Deze week werd ik via mijn Instagram benaderd door iemand die vroeg waarom ik Boeren en Buren nog niet op mijn website had staan... uh wat? Ik had er nog nooit van gehoord. Dus even snel een Googletje gedaan en mijn hart maakte een sprongetje. Een super leuk initiatief waarbij je online van lokale boeren producten kunt bestellen. Deze producten worden vervolgens verzameld op een plek waar je deze dan op kunt halen, of je kunt het eventueel laten thuisbezorgen.

In Amsterdam zijn er vijf ophaalpunten, o.a. bij Het Woesten Westen in het Westerpark en De Ceuvel in Noord. Utrecht, Den Haag, Alkmaar, Hengelo en Assendelft doen ook mee aan het concept.

Via Boeren & buren zijn allerlei boeren producten te verkrijgen. Per afhaalpunt zijn er verschillende leveranciers en per seizoen verschillen de producten die te koop zijn bij het seizoen.

Kortom: lokaal geproduceerde producten waarmee je de lokale landbouw ondersteunt. Het is seizoensgebonden en legt een kleine afstand af van producent naar consument, een zeer duurzame keuze dus :)

https://thefoodassembly.com/nl-NL 

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.