Ken je Pieter Pot al? Dit is het bedrijf waar je verpakkingsvrij online boodschappen kunt doen. Door boodschappen bij hen te bestellen voorkom je enorm veel onnodig plastic afval.

De producten worden aangeleverd in weckpotten. Voor deze potten betaal je statiegeld en bij een nieuwe bestelling worden de lege potten weer meegenomen en opnieuw gevuld.

Pieter Pot koopt meer dan 250 producten in bulkhoeveelheden in. Dit betekent dat leveranciers het in grote zakken aanleveren, waardoor kleine verpakkingen overbodig zijn. Pieter Pot stopt de producten in weckpotten en via Post NL wordt het dan bij je thuis bezorgd.

Klinkt dit als muziek in de oren? Voor mij wel. Helaas hebben ze wel een wachtlijst. Ik heb me in juni 2020 ingeschreven, maar ben helaas nog niet aan de beurt. Je moet dus wel even geduld hebben, maar dan heb je ook wat!

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.