Oef brood; ik ben echt dol op brood. Het liefst zou ik ontbijten én lunchen met brood! Helaas moeten we ook aan de kilo's denken en brood past dan weer minder goed in het "hoe blijf ik slank”-lijstje. Nu heb ik daar voor mezelf een oplossing voor gevonden, maar eerst gaan we het hebben over verpakkingen om brood.

Brood wordt altijd met verpakking gekocht. Sommige winkels verkopen brood in plastic en sommige in papier. Eigenlijk wil ik helemaal geen verpakking van de winkel en daarom neem ik mijn eigen katoenen broodzak mee naar de bakker, markt of supermarkt. Bij de bakker en op de markt is het vaak geen probleem om brood in je eigen broodzak te laten stoppen als je hier naar vraagt. Als je naar de supermarkt gaat ligt het heel erg aan de supermarkt waar je boodschappen gaat doen. Bij de Albert Heijn moet je vroeg zijn, dan kunnen ze een van de broden die nog niet verpakt is aan je meegeven. Bij Dirk en Lidl hebben ze een versafdeling waar je zelf brood kunt pakken en meenemen. Super handig, want dan kun je het brood direct in je eigen broodzak stoppen.

Persoonlijk ben ik heel erg fan van bakkerij BROOD. Ze hebben 10 winkels door heel Amsterdam. Niet alleen hun brood is super lekker, maar ze hebben ook een duurzaamheidsdoelstelling. BROOD wil hun ecologische voetafdruk verkleinen door in de toekomst uitsluitend ingrediënten van het seizoen, van dichtbij en het liefst van 100% biologisch dynamisch oorsprong te gebruiken.

Omdat ik brood heel erg lekker vind, maar het eigenlijk niet te veel moet eten om op gewicht te blijven, koop ik vaak koolhydraatarm brood. Vroeger bakte ik het zelf, maar dit vind ik toch minder lekker. Bij de meeste supermarkten hebben dit soort broden alleen verpakt in plastic zakjes. Nu kreeg ik laatst de tip dat ze bij DIRK koolhydraatarm brood verkopen dat niet verpakt is genaamd het sportbonkje en het groentebokje. Ze zijn beide erg lekker! Je kunt ze zelf snijden met de broodmachine en dan in je eigen zakje stoppen. Super easy!

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.