|Pasta|
Ondanks dat ik pasta super lekker vind, eet ik het eigenlijk weinig omdat het een zeer koolhydraatrijk product is. Ik maak pasta dan ook meestal voor een speciale gelegenheid of ik gebruik courgetti als vervanger. Maar hoewel ik het weinig eet, heb ik wel altijd pasta in huis, mede omdat het ook erg lang houdbaar is. Helaas wordt bijna alles pasta in de supermarkt in plastic verkocht. Heel soms zit het in karton verpakt, maar dit is niet in elke supermarkt zo. Karton is altijd een betere optie dan plastic omdat het goed recyclebaar is. Gelukkig zijn er ook winkels die onverpakte pasta's verkopen. Neem je eigen weckpot of zakje om het in mee te nemen. Onverpakte pasta koop je in de volgende winkels:

Little Plant Pantry
Delicious Food
✯ Italiaanse traiteurs voor verse pasta's

Delicious Food, veel soorten pasta's

|Granen|
Er zijn veel verschillende soorten granen. Onder granen valt onder anderen rijst, bulgur, couscous en haver. Met rijst hebben wel als ‘zero plastic’-gebruikers wat meer geluk. Dit zit in de supermarkt meestal verpakt in karton en dat is goed te recyclen. Mocht je helemaal geen verpakkingen willen, of een wat meer speciale rijst willen kopen dan zijn hier gelukkig genoeg oplossingen voor. Dit geldt ook voor de andere graansoorten. Sowieso zijn twee winkels waar je al deze producten onverpakt kunt vinden en je direct voldoende kunt inslaan.

Little Plant Pantry
Delicious Food

Ook zijn er andere winkels waar je graansoorten los kunt kopen. Bij de Ekoplaza kun je verschillende soorten haver kopen. Bij de Volkskruidentuin verkopen ze rijst zonder verpakkingen, dit is een van de weinige producten die ze hier onverpakt hebben. Ook verkopen ze op de biologische Noordermarkt op zaterdag veel verschillende soorten onverpakte granen. Genoeg keuze dus!

Biologische Noordermarkt

Tip: Pasta en granen zijn heel lang houdbaar koop daarom een grotere voorraad, dit scheelt je weer een ritje naar de winkel.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.