|Noten|
Ik eet zelf veel noten. Vaak rond een uur of vier als ik een beetje honger krijg, pak ik vaak even een handje noten om tot het diner geen honger te hebben. Ook gebruik ik het veel in gerechten en met name in salades. Noten zijn op heel veel plekken onverpakt te koop en makkelijk mee te nemen in een klein katoenen zakje. Ik heb mijn noten de afgelopen periode kunnen kopen in onderstaande winkels

♥ Little plant pantry; veel keuze uit ongezouten biologische noten.
♥ Delicous food; je biologische noten kun je uit de tap halen.
♥ EkoPlaza; ook hier tap je zelf je biologische noten
♥ Turske supermarkt; bij mij in de buurt verkopen ze de noten vanuit grote emmers, je kunt deze zelf scheppen.
♥ De markt; bijna elke markt heeft wel een notenkraam. Er is vaak veel keuze uit verschillende soorten noten.
♥ Rainarai; een prachtige winkel op de Westerstraat met veel noten en kruiden.

Raïnaraï: Westerstraat 10, Amsterdam

|Olie|
Olijfolie gebruik ik veel om mee te koken, maar ook voor het maken van dressing voor salades of lekker als dip voor een brood tijdens de borrel. Koop voor de olijfolie een glazen fles die je later weer kunt hergebruiken. Neem je fles mee naar de winkel en vul hem daar bij. In onderstaande winkels waar ik wel eens kom hebben ze een olijfolie tap.

♥ Ekoplaza heeft op sommige locaties een tap staan met verschillende soorten olijfolie.︎
♥ Little Plant Pantry heeft een tap met biologische olijfolie.
♥ Delicious food heeft ook verschillende soorten olijfolie om te tappen.
♥ Verschillende Griekse traiteurs verkopen ook olijfolie van de tap.
♥ Wil echt los gaan voor veel mooi olijfolies en azijn? Ga dan naar een van de olijfolie winkels in Amsterdam. Bij De Oliewinkels hebben ze taps staan.

|Kruiden|
Toen ik begon met dit project vroeg ik me af of het überhaupt mogelijk is om plasticvrij kruiden te kopen. Gelukkig was mijn voorraadkast nog goed gespekt, waardoor ik even de tijd had om goed uit te zoeken waar ik fijne kruiden kon kopen. Voor verse kruiden raad ik je de markt aan, omdat hier onverpakte kruiden verkrijgbaar zijn en er veel keuze is. Ook koop ik wel eens verse losse kruiden bij Turkse supermarkten, maar daar is vaak niet zo veel keuze als op de markt. Gedroogde kruiden was even een zoektocht, maar ik heb het gevonden.

Raïnaraï: Verkoopt allerlei soorten kruiden. Je kunt scheppen in een zakje of vragen of ze je kunnen helpen dit in een eigen verpakking mee kopen. Raïnaraï is een prachtige winkel op de Westerstraat.
♥Bij Little Plant Pantry hebben ze  veel kruiden die heel mooi opgesteld staan op een tafeltje. Neem je eigen kruidenpotje mee om deze bij te vullen en voila!
Delicious food verkoopt onverpakte kruiden, maar er is minder keuze dan bij Little Plant Pantry.
♥ Een standje op de Dappermarkt schijnt ook kruiden te verkopen. Persoonlijk ben ik hier niet geweest om de te onderzoeken.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.