Wat een geweldige winkel is dit! De (helaas) enige geheel plasticvrije winkel in Amsterdam. Ze verkopen ontzettend veel super fijne producten waar je heel blij van wordt als je geen plastic wilt kopen! Deze winkel ziet super schattig uit, ligt midden in Amsterdam en de eigenaren zijn ontzettend behulpzaam.

Je kunt bij Little Plant Pantry terecht voor veel alledaagse biologische boodschappen. Ze hebben papieren zakjes en potjes staan waar je alles in kunt meenemen, maar het is natuurlijk de beste keuze om zelf je potjes en zakjes van huis mee te nemen. Je weegt het product dat je wilt kopen zelf af en je schrijft het op een lijstje die je later kunt betalen bij de kassa. Bij aankoop van meer dan 1 kg van één product krijg je 10% korting. Little Plant Pantry heeft ook een keuken ze en verkopen koffie, ontbijt, lunch en diner. Deze gerechten zijn allemaal volledig veganistisch en lokaal bereid. Helaas is de keuken in verband met Corona tijdelijk gesloten.

Producten die je hier onder andere kunt kopen:
♥ Heel veel soorten kruiden
♥ Ontbijtgranen en super lekkere Granola
♥ Koffie en Thee
♥ Verschillende soorten bloem en meel
♥ Rijst, pasta, noten, zaden, granen
♥ Superfoods
♥ Vegan kaas
♥ Olie, azijn, siroop
♥ Zeep (ook vloeibare zeep)
♥ Gebakjes


Vaak als ik een winkel bezoek, neem ik iets lekkers mee. Enerzijds om hier iets leuks over te schrijven, maar het is natuurlijk ook een goed excuus om iets lekkers te eten ツ Door de Corona-crisis maakte Little Plant Pantry tijdens mijn bezoek geen vers gebakken producten, dus koos ik voor iets anders wat er ook lekker uit zag, genaamd de Holy Nuts. Het zag er echter niet alleen lekker uit, maar smaakte ook geweldig goed. Vegan, geraffineerde suiker -en gluten vrij! Ik kocht er twee, om samen met mijn vriend met een koffietje te nuttigen.

Aanradertje!

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.