In bijna alle winkels liggen er wel onverpakte groente en fruit, maar toch kan de keuze in een reguliere supermarkt beperkt zijn. Vaak wordt groente in plastic verpakt omdat het zo langer houdbaar is en supermarkten het zo langer kunnen verkopen (wat wel weer voedselverspilling tegen gaat).
Kies je voor lokale seizoensgroente en fruit, dan zul je zien dat deze vaak niet verpakt zijn. Dit komt omdat deze groente bijna niet vervoerd hoeft te worden of in verwarmde kassen hoeft te groeien. Groente en fruit uit het seizoen eten is vaak een stuk goedkoper om bovengenoemde redenen en je maakt er ook nog eens een duurzame keuze mee. Win-win situatie dus!

Uit boek: De Verborgen Impact

Ik koop mijn groente en fruit op verschillende plekken. Het ligt er vooral aan waar ik boodschappen moet halen. De ene keer ga ik naar een groenteboer bij mij om de hoek, de andere keer ga ik naar de EkoPlaza, of als ik naar een (biologische) markt ga koop ik het daar. Omdat ik weinig in de reguliere supermarkt kom, koop ik daar eigenlijk nooit groente en fruit, maar dit is natuurlijk ook een optie, hier heb je vaak ook de keuze om biologische groente en fruit te kiezen. Het liefst koop ik mijn groente en fruit biologisch, maar omdat ik niet altijd stad en land wil af fietsen, koop ik dit ook vaak op een plek wat me op dat moment het beste uitkomt. Ook probeer ik seizoensgroente en fruit te kopen, maar hier ben ik nog een beetje mee aan het experimenteren.

Wil je meer weten over winkels die onverpakte groente & fruit verkopen? Kijk dan op volgende pagina's.
Turkse supermarkt, heeft meestal veel keuze voor onverpakte groente & fruit en het is goed betaalbaar.
De (biologische) markt, heeft meestal veel keuze uit onverpakte groente & fruit, biologische groente & fruit zijn vaak wel prijziger.
Ekoplaza, heeft veel keuze en is biologisch, maar ook iets prijziger.
☘︎ Reguliere supermarkten, weinig keuze, maar goed betaalbaar.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.