Er zijn in Amsterdam super veel biologische supermarkten te vinden. Biologisch betekent daarentegen niet automatisch dat producten niet verpakt zijn in plastic. Wat biologisch wel betekent is dat er vanuit een duurzaam perspectief wordt nagedacht over welke producten er worden verkocht in dit soort winkels en zijn ze natuurlijk biologisch geproduceerd. Ook kun je in sommige biologische supermarkten producten tappen in een eigen meegenomen zakje of bakje. En last but not least: er worden veel meer producten in 100% gerecycled plastic aangeboden dan in een reguliere supermarkt.

Biologische producten zijn ook te koop in reguliere supermarkten, maar toch kies ik persoonlijk liever voor een biologische supermarkt. Door boodschappen te doen in een biologische supermarkt steun je winkels die puur kiezen voor duurzaamheid. Hiervan weet je dat je geld op een plek terecht komt waar duurzaam wordt geïnvesteerd.

Naast de grote reguliere biologische winkels zoals Ekoplaza, Odin en Marqt telt Amsterdam ook kleine biologische supermarkten door de hele stad. Ik laat je graag weten welke winkels je in Amsterdam vindt, zodat jij het internet niet meer af hoeft te speuren.

❌❌❌ Centrum

Delicious food: Een biologische winkel midden in de Jordaan waar je onverpakte wholefood kunt kopen. Neem je dus je eigen containers en zakjes mee. Daarnaast verkopen ze ook gebak, groente en fruit en zuivelproducten.
Westerstraat 24, Amsterdam

❌❌❌ West

The Little Plant Pantry: Mijn absolute favoriet. Een biologisch winkel, zero waste en geheel vrij van plastic en verpakkingen. Je kunt je eigen bakjes meenemen, als je dit niet hebt kun je er weckpotten kopen. The Little Plant Pantry verkoopt whole foods, vegan kazen, verse producten. Ze hebben ook een online shop om te zien wat ze allemaal verkopen.
Bosboom Toussaintstraat 45-H, Amsterdam

Marco's groentespeciaalzaak: Een kleine biologische supermarkt waar verse en biologische producten worden verkocht. Het is een heel klein buurt supermarktje waar je dagelijkse producten kunt kopen.
Jan Evertsenstraat 98-H, Amsterdam

Fruittuin van West: in deze Bio-Winkel kun je al je dagelijkse boodschappen doen. Alle producten zijn biologisch of biologisch-dynamisch gecertificeerd. Groente en fruit komt van bevriende boeren die dit wekelijks vers brengen. Bij de Fruittuin van West hebben ze een pluktuin, je kunt er lunchen, borrelen, vergaderen en ze hebben een eigen boerderij waar van alles te beleven is.
Tom Schreursweg 48, Amsterdam

Fruittuin van West

❌❌❌ Zuid

De Aanzet: Een natuurwinkel in de Pijp. Ze verkopen groente en fruit dat elke dag vers wordt geleverd. Je kunt hier terecht voor je dagelijkse boodschappen, maar ook voor verzorgingsproducten.
1e Jacob van Campenstraat 10, Amsterdam

Organic food for you: Een biologische supermarkt aan de zuid kant van het Vondelpark. Ze verkopen een breed assortiment aan verse en eerlijke producten. In deze supermarkt wordt brood verkocht van het Vlaamsch Broodhuis.
Cornelis Schuytstraat 26/28, Amsterdam

Moeder Natuur voeding: In deze winkel vind je een grote verscheidenheid aan natuurlijke en biologische producten, van brood tot tandpasta en van groenten tot schoonmaakartikelen. Ook worden er dagelijks verse maaltijden bereid die je kunt kopen voor lunch of diner.
Rijnstraat 123, Amsterdam

Organic food for you

❌❌❌ Oost

Ekodis: De natuurvoedingswinkel van Amsterdam Oost. Er worden hier groente en fruit verkocht vanuit het seizoen, handgemaakt brood en zuivel. Van het assortiment van 5.000 producten is 99% biologisch. Enkele uitzonderingen daargelaten in verband met het niet biologisch te leveren product.
Beukenplein 73, Amsterdam

Biolicous: Is een biologische speciaalzaak met nadruk op lekkere verse lokale producten waaronder vegetarisch gestremde kazen, vers gebakken brood en groente direct van het land. Boven de winkel hebben ze een vegetarisch/vegan cafe met een wellness centre waar iedere dag een yoga les gegeven wordt en waar je terecht kunt voor heerlijke massages. Biolicous heeft een winkel in de Oostpoort en op IJburg.
IJburg: Joris Ivensplein 56/58, Amsterdam
Oostpoort: Land van Cocagneplein 5, Amsterdam

Biolicious

❌❌❌ Noord

Landmarkt: Een grote biologische supermarkt in Amsterdam Noord met veel fijne producten. Ze hebben ook een mooie tuin waar je erg lekker kunt lunchen en kinderen kunnen spelen in de speeltuin die erbij zit. Leuke plek om boodschappen en een gezellige lunch te combineren.
Schellingwouderdijk 339, Amsterdam

Biomonkie: Verkoopt superverse biologische groenten, fruit, brood, zuivel, kruidenierswaren en supplementen. Biomonkie heeft een natuurvoedingswinkel in IJsselstein en staan wekelijks op de markt in Haarlem en Amsterdam-Noord. Ook hebben ze producten voor een veganistische levensstijl. Heb je een allergie? Zij hebben een breed assortiment gluten- en lactosevrije producten!
Doelenstraat 6, Amsterdam
Boerenmarkt, Amsterdam-Noord zaterdag 08.00 – 16.00 uur
Biologische markt, Haarlem vrijdag 09.00 – 17.00 uur

Landtmarkt

⋙ Naast biologische supermarkten zijn er ook biologische markten in Amsterdam waar allerlei biologische en verse producten verkocht worden.

⋙ Volg je mij al op Instagram? Op @Zeroplastics.nl deel ik bijna dagelijks persoonlijke tips over een duurzamer leven, minder plastic verpakkingen mijn Vegan lifestyle.

⋙ Zoek je inspiratie om minder plastic verpakkingen te kopen? Kijk dan eens op de pagina over winkels in Amsterdam. Of ben je op zoek naar specifieke plasticvrije producten? Neem dan eens een kijkje op de producten pagina.

⋙ Interesse in een milieu bewust, diervriendelijk en gezonde leefstijl? In mijn blogs vertel ik hier meer over.